Odlični in zdravi pasji priboljški, ki jih lahko uporabite za šolanje psa, z njimi pockrjate mačje princese in ker so nizkokalorični, jih lahko brez slabe vesti ponudite tistim kužkom, ki imajo težave s prekomerno telesno težo. Aja, pa priprava je izjemno preprosta!
Sušeni priboljški za pse
Sušeni priboljški so nedvomno zelo preprosti za pripravo, saj poleg mesa in pečice potrebujete samo nekaj dobre volje in časa, da nadzorujete sušenje. Ko bodo enkrat gotovi, so posušei priboljški odlični za trening, šolanje ali za »na sprehod«, če pa si gospodinjstvo delite z mačjimi princesami, boste videli, da jih obožujejo tudi one.
Pasja sreča ob uspešnem kulinaričnem podvigu pa je nepopisna, tako da, če premišljujete, ali se splača ali ne – da, splača se, ker le kateri pasji skrbnik lahko ostane ravnodušen ob zadovoljnem pasjem pogledu? Nesporna kontrola nad sestavinami pa je gotovo še en razlog več, da se vsaj obačasno lotimo priprave domačih pasjih priboljškov.
Sušena goveja pljuča za psa
Tokrat sem sušila goveja pljuča, a na ta princip lahko posušite praktično katerokoli meso, osnovni recept pa gre nekako tako:

- Goveja pljuča za nekaj časa položimo v zamrzovalnik, saj bomo rahlo zamrznjena lažje zrezali na enakomerno debele rezine.
- Pečico segrejemo na 100˙C (ventilacija).
- Še zamrznjena goveja pljuča narežemo na približno 0,7 cm debele rezine ter jih položimo na pladenj s peki papirjem. Peki papir je obvezen, saj ne želite, da bi se goveja pljuča zalepila na pladenj!
- Goveja pljuča sušimo približno 3 ure, vmes jih obrnemo, sušimo jih na srednji rešetki.
- Ko so pljuča posušena, jih čez noč pustimo na pladnju, da se ohladijo ter jih pokrijemo s papirnatimi brisačkami. Na ta način se bodo dodatno izsušila in bodo še posebej »hrustljava«.
- Če želimo postopek pospešiti, pečico segrejemo na 140˙C in goveja pljuča z vmesnim obračanjem sušimo dobro uro.
Posušena goveja pljuča lahko brez težav več tednov hranimo v hladilniku. Nižja kot bo temperatura in dlje časa, kot jih bomo sušili, daljši bo rok trajanja. Pasja sreča (torej fehtanje in slinjenje v potokih) je zagotovljena!
Se vam v kuhinji ne da packati? Potem lahko odlične zdrave sušene priboljške dobite tukaj >>>
Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>
marusa
Kako pa se lahko znebimo tega smradu? Jaz sem se s tem že nekaj igrala, pa je vsakič obupno smrdelo.
Lena Gregorčič
Hm, kakšen smrad? A od teh pljuč? Kaj pa ste običajno dehidrirali?
marusa
Najprej sem jih kuhala, da sem jih potem lahko rezala in pri tem je bilo toliko smradu, da ni za verjeti. Sem jih pa potem sušila v pečici. Verjetno je malce boljše, da že zmržnjene režem.
Lena Gregorčič
Poskusite še na način, ki je opisan zgoraj. Meni ni nič smrdelo 🙂 Smrdijo piščančja jetra, recimo, se niti ne čudim zakaj :/ Sporočite, kako se bo obneslo 🙂
Mateja R
Pozdravljeni.Zanima me kako doma posušiti bikovko?Sveže bi rada posušila,da bi dobila končni produkt-tako imenovano bikovko,ki jo moji psi obožujejo.
Hvala za odgovor.
Moji psi bodo hvaležni.lp